Reformaattori Yhteiskuntakriittinen radikaali rakentaja - Internationalistinen humanisekonoomi

Islannin Pääministeri Erosi - Entä Sipilä?

Suomessa on ihan oma veronkierron ammattilainen pääministerinä, mutta sen sijaan että toimisi oikein ja rehellisesti itse, hän syyttää ja tuomitsee toisia.

"Pahempaa on tulossa" Uusi Suomi uutisoi.

Siinä herra veronkierron mestari tuomitsee itsensä esiintyen kuin...
Paraskin vero-esimerkki!

Hän selvästi uskoo ettei kukaan tajua hänen sanojensa ironiaa ja häikäilemätöntä vilpillisyyttä!

"Pannaa ihan tylysti pokkana vaan niin kyl se läpi menee!"

"Päämininisteri Juha Sipilä (kesk.) otti kantaa asiaan illalla Twitterissä.

–Verojen maksaminen kotimaahan on kunnia-asia. Veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia, hän sanoi."

http://www.businessinsider.com/icelands-prime-minister-has-resigned-over...

https://www.facebook.com/EuroopanSuomalainen/

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/187871-taas-uusi-nordea-ulostulo-pahempa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toivottavasti sinulla on näyttöä julkisuudessa ilmoittamastasi rikossyytteestä Sipilää kohtaan. Periaatteessa sellaisesta voi muutoin koitua hyvinkin rankkoja seurauksia, jos syyllistämäsi henkilö katsoo sen tarpeelliseksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pääministeri Sipiläkin on tosiaan harrastanut aggressiivista verosuunnittelua. Samoin valtiovarainministeri Stubb on ollut täysin tuettu esim. Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin toimesta. Ehkä siksi hallintarekisteriä ajetaan kerrasta toiseen lainsäädäntömenettelyyn? Mistä käskyt tulevat? Toisaalta Wahlroos on varapuheenjohtana ajatuspaja Liberan hallituksessa, missä puheenjohtajana on Stubbin haastanut Elina Lepomäki, jolle rajaton kapitalismi ja suppea yövartijavaltio ovat ihanteita. Wahlroos aikoinaan ihaili "filosofi" Ayn Randin mietelmiä, mitkä ovat lähellä totalirismia, ja rajatonta rikastumisen ihannetta. Kuten nykyäänkin havaitaan, diktaattorien, rikkaiden ja rikollisten halusta piilottaa suuria omaisuusmassoja valtioilta ja niiden asukkailta veroparatiiseihin, se on loputonta. Voidaan siis huomioida nykyhallituksen rikollinen eetos. Timo Soini on se pieni possu "Syvä Joki"-elokuvassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Verosuunnittelu tarkoitaa verojen minimoimista laillisten keinojen puitteissa ja on niin muodoin SUOSITELTAVAA kaikille yrittäjille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Muuta kait en väittänytkään? Toisaalta Panamassa ei veroasiantuntijoiden mukaan laillisesti saa mitään etua Suomeen verrattuna. Siinä mielessä on erikoista, että se on niin suosittua rahojen "sijoituspaikkana".

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Jos poliitikkoa olisi tuettu taloudellisesti, että tarkoituksena olisi vaikuttaa lainsäädäntöön, ollaan todella vaarallisilla vesillä. Emme tiedä onko näin.

Silloin kuitenkin olisi kyseessä ihan silkka ja aito lahjonta. Siihen löytyy rikoslaista ihan selkeät pykälät tästä luvusta.

Ruotsissa eräs mielipde oli, että paljastunut jäävuoren huippu Panaman veronkierrosta on koko kansakunnan moraalille kova isku.

Jos kansakunnan johdossa olisi aktiivisesti veronkiertoa tehneitä, on mielestäni islannin pääministerin tapaus ainoa oikea vaihtoehto: Eronpyyntö.

Ehkä avoimuus tapauksen tutkinnassa voi olla ihan viisautta.

(Edit:Korjattu SVT:n linkki toimivaksi.)

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Mikäs miehen verenpaineen nostaa?
Suurin osa ``paljastuslistalta´´ esiin nousevista nimistä ei ole varsinaisesti rikosta tehnyt. Islannin pääministeri hyvä esimerkki tästä. Asettaa silti miehen toimineen hivenen kyseenalaiseen valoon. Ja eikös Islannissa ihan koko hallituskööriltä löytynyt jotain? Pääministeri, valtionvarainministeri ja sisäministeri?
Sipilä taasen on tekopyhä verotuskysymyksessä. Kuten lobbariStubb. Molemmat pyrkineet helpottamaan veronkiertoa hallitustapaleellaan. Saakin kysyä kuinka jäävejä miehet ovat hoitamaan Valtiotason virkoja? Oma lehmä ojassa? Tuleeko käskyjä tai rahaa ulkopuolisilta tahoilta?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kyllähän Cayman-saarilla ja muissakin veroparatiiseissa noudatetaan lakia.

Henry

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Sipilää voi pitää mielestäni verosuunnittelun - verovälttelyn - veronkierron... Mestarina.

Kyse on ilmaisutavasta, ja siitä miten sen kuka ymmärtää. Raja on hiuksenhieno, ja häilyvä. Silloin kun rajoilla ollaan häilytään rajan kummallakin puolella. Tuomioita saa tapauksesta riippuen kummallakin puolella rajaa.

Suomen pääministerinä, kansan valtuutettuna ja Suomen ylimpänä luottohenkilönä voidaan odottaa ja vaatia tavallistakin tiukempaa rajanvetoa, etiikkaa, oikeudentuntoa...
Ja ennen kaikkea esimerkkiä!

Kun Sipilä kehuu julkisuudessa että: "On kunnia maksaa verot Suomeen".

Ja samaan aikaan, sekä piilottaa omaisuutensa keinotekoisiin instrumentteihin, joiden selkeä pääasiallinen tarkoitus on piilottaminen, verojen välttäminen, sijoitustoiminnan salaaminen, että...

Ei kyllä hyvältä näytä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole kanssasi samaa mieltä. Laki on laki ja sen mukaan mennään.

Tokihan yritys voisi kirjanpidossaan jättää vähentämättä verotettavasta tuloksesta leijonan osan edustusmenoista tai jopa poistoista, jos haluaisi veroja lisää maksaa, mutta tuskinpa monikaan tällaista pitäisi vastuullisena yritystoiminnan harjoittamisena eikä se ainakaan työllistämistavoitetta palvelisi.

Taitava yritysjohtaja osaa hyödyntää muitakin lain tarjoamia verojen minimoimismahdollisuuksia ja sitä kautta hyödyntää Suomen kansantaloutta menestyvän yrityksen toiminnan jatkumisen turvaamisen kautta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Eipä ollut Sipilän nimeä eikä muidenkaan poliitikkojen nimiä Panaman listoilla.
Voiko siten Sipilä jatkaa pääministerinä Ahonen ?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Onko sinulla joku pakkomielle tullut hallituksen ja Sipilän kivittämisestä. Satuitko katsomaan tiedotustilaisuuden ja A-studion asiantuntijoiden lausunnot hallituksen suunnitelmista.
Kyllä hallituksella on selkeä päämäärä saada asiat Suomessa kuntoon. Sinun varmaankin kannattaisi muuttaa sinne Islantiin.
Kirjoitinpahan tämän pannaamisen uhalla.
Et ole vastaillut kysymyksiin vaan poistanut kirjoitukset tältä sivustolta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä hallituksella on selkeä päämäärä saada asiat Suomessa kuntoon."

Puhumalla ja vatuloimalla.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Juuri niin kuin ylärivillä lukee. Niitä vatuloijia riittää kyllä näillä palstoilla. Ollaan laput silmillä, eikä haluta nähdä, että on pakko tehdä vaikeita ratkaisuja. Ammutaan alas kaikki mikä liikkuu.
Tosiasia on, että etuuksiinkin on puututtava, koska varat eivät yksinkertaisesti riitä ylläpitämään nykyistä menotasoa. Ei hallitus niitä leikkauksia huvikseen tee. Tottakai olisi kivaa tehdä vain kivoja ratkaisuja.
Hallituksen on toimittava vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. Se on helppoa täältä sivusta arvostella ja odotta yhdeksää hyvää ja kahdeksaa kaunista. Se vain ei ole mahdollista.
Odottaisin jonkinlaista suhteellisuuden tajua, eikä vain koko ajan summittaisia syytöksiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Odottaisin jonkinlaista suhteellisuuden tajua, eikä vain koko ajan summittaisia syytöksiä."

Onko summittainen syytös todeta tosiasia? Eihän Suomen talous ole kuin mennyt huonompaan suuntaan Sipilän hallituksen aikana eikä nytkään mitään todellista parannusta ole odotettavissa, leikkauksia ja näpertelyä pikku investoinneilla. Itse tiedän mitä pitäisi tehdä mutta siihen ei Sipilän munat riittäisi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #13

Näyttää siltä, että tosiasiat ovat kadoksissa. Ei näytetä ymmärrettävän miten Suomi on suossa. Eikä olla valmiita hyväksymään vaikeita päätöksiä, joita vastuullisen hallituksen on pakko tehdä.
Jos sinulla on paremmat munat, niin käyppäs kertomassa hallitukselle, jos sinulla on kerran ratkaisu ongelmiin, niin saadaan Suomi nousuun.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #16

Ymmärrätkö itse "Miksi Suomi on suossa?"
Selvitä aina syy ongelmaan, jotta voit selvittää parhaan mahdollisen ratkaisun. Rautalangasta:
- Ei ole järkevää antaa jatkuvasti lääkkeitä ihmiselle, koska hän on sairas, jos hän kulkee lumihangessa sukkasillaan. Parempi ostaa hänelle kengät.

Niin, kerros nyt "Miksi Suomi on suossa?"

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Eivät nämä halua ymmärtää, luulevat että säästämällä ja leikkaamalla Suomi nousee suosta. Kysyisivät Kreikasta kuinka paljon säästäminen on auttanut ja sama ongelma kaikissa euromaissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Henry, jos sallit, niin näin sivusta olisi mielenkiintoista kuulla oma näkemyksesi syystä kysymykseesi "Niin, kerros nyt "Miksi Suomi on suossa?"

Vastauksesi jälkeen kerron sitten oman näkemykseni.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #21

Henry, osuit juuri naulan kantaan, rautalangasta:
Ei ole järkevää antaa jatkuvasti lääkkeitä ihmisille, koska hän on sairas, jos hän kulkee lumihangessa sukkasillaan. Parempi ostaa hänelle kengät.

Siinähän se on; TARVITAAN RAKENTEELLISIA UUDISTUKSIA. SUOMESSA EU;n RASKAIN JULKINEN TALOUS. Siihen ei vaan ole varaa. On liian vähän vientituloja tuottavaa työtä suhteessa julkiseen talouteen. Tämähän on juuri hallituksen päätavoitteista.

Eikös hallitus toimi oikein?

Miksi Suomi on suossa?

Raskas julkinen talous. Sitten on Nokian ym muiden suurten vientialojen hiipuminen ja heikko kansainvälinen kilpailukyky.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Jarmo, kuitenkin on talous lähtenyt kasvu-uralle siitä huolimatta että hallituksen kaikki päätökset eivät todellakaan näy vielä tuloksissa. Ennusteet kuitenkin lupaavat pienen kasvun jatkuvan, joka sekin on parempi kuin edellisen hallituksen aikana kehittynyt negatiivinen talousnäkymä.

Kyllä monen monta kertaa joutuu itsekseen toteamaan kuinka malttamattomia eräät kirjoittelijat ovatkaan. Politiikkaa tehdään pidemmälle aikajänteelle. Vajaa vuoden aika on todella vähän, kun vielä huomioidaan että vuoden 2015 loppu kuljettiin pääosin Stubbin hallituksen päätösten varassa.

"Kuluvana vuonna Suomen bruttokansantuote kasvaa Pellervon taloustutkimuksen (PTT) ennusteen mukaan 0,7 prosenttia ja ensi vuonna prosentin. Nordea arvioi eilen, että kasvua kertyisi tänä vuonna 0,5 prosenttia ja ensi vuonna 0,7 prosenttia."

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2016/03/1...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #28

"Jarmo, kuitenkin on talous lähtenyt kasvu-uralle"

No ei ole, työttömyys tulee vain lisääntymään ja velka kasvamaan. Pelkkää populistista unelmahöttöä olettaa että hallitus olisi jotain saavuttanut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Aijai, mistäs olet saanut noin varman tiedon ja vielä etukäteen? Etkö uskokaan juuri julkistettua tilastotietoa talouden kasvusta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Raimo T., näistä tämänkaltaisista jatkusvista hyökkäyksistä niin Sipilää kuin hallitusta vastaan tulee jostain kumman syystä mieleen eduskunnassa oppositiosta käytettävät puheenvuorot. Osoittaa vain sitä ettei oppositiossa olevat puolueet olisi laisinkaan tekemässä mitään taloutemme hyväksi. Ilmeisesti pitäisi vain lisätä sosiaalitukia ja korottaa veroja. Kauhean kuuloista hurskastelua taas aamutv:n kolmen oppositiopuolueen (sdp, vas ja vihr) edustajat osoittivat. Jokseenkin kaikki hallituksen tekemät päätökset olivat vääriä, vaikka eilen illalla taas asiantuntijat olivat hallituksen päätösten kannalla tässä tilanteessa.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Yhtiömuoto - Omistaminen - Hallinta...
Myös Veroparatiisiyhtiöt ovat täysin laillisia.

Jokainen voi omistaa niitä.
Kuka tahansa voi ostaa sellaisen.
Helpoin tapa on ostaa netissä ja kaikki on valmista päivässä tai muutamassa tunnissa.

Järjestelmä on ollut käytössä kymmeniä vuosia.

Veroparatiisimaita on parikymmentä.
Veroparatiiseja välittäviä yhtiöitä, aivan kuten nyt paljastuksen kohde, on tuhansia.
Veroparatiisiyhtiöitä on satoja tuhansia.

Arvelisin että yksistään suomalaisilla on kymmeniä tuhansia kyseisiä yhtiöitä.

Tietyssä mielessä jopa yhtiön omistaminen Virossa, ja kuitenkin toiminnan tapahtuessa Suomessa, on usein kyse verojen tai muiden vastuiden välttelystä.

Samoin yhtiön siirto Irlantiin jossa on hyvin pieni yhtiövero. Samoin kuin Englannin Jerseyn saarilla.

Sweitsin koko pankkimaailman vetovoima ja idea perustuu siihen että kuka vain voi anonyymisti avata siellä tilin ja piilottaa varansa. Jopa niin että tilien hallintaan ei tarvitse fyysistä ilmaantumista, vaan koko juttu pyörii erilaisilla varmenteilla.

Jne. Jne.

Kyse on etiikasta ja siitä mikä on suhteessa mihin lainsäädäntöön laitonta, tai että sen pitäisi olla välineenä ja toimintana laitonta.

Juuri tästä on veronkiertäjien tai -välttäjien paljastamisessa ja tutkinnassa kyse. On usein varsin tulkinnanvaraista se mikä kuuluu mihin kategoriaan. Ja siksi niitä tavan mukaan setvivät oikeudessa.

Tarvitaankin selkeät lait ja käytännöt.
Ja mikäli verojen välttäminen sekä veronkierto halutaan saada kuriin on sellainen laki ja järjestys laadittava pikaisesti.

Kyse on melkoisesta villistä kansainvälisestä viidakosta. Ja kaikkien valtioiden tappiot ovat mittavia, tai voi sanoa mittaamattomia.

Suomessakaan ei tarvita mitään säästöjä kunhan veropakoilu - verovälttely - veronkierto saadaan kuriin. Päinvastoin...

Rahaa jää jopa velkojen maksuun, ja sitä voidaan alkaa jakaa ihmisille verohelpotusten muodossa.

Suomi ei kuitenkaan ennen pelastu, ei missään tapauksessa, ennen kuin massiiviseksi paisunut julkinen sektori saadaan kuriin, sekä myös rakenteellinen ja järjestelmällinen byrokratia ja korruptio.

Kunnat ovat pahin hallinnollisen massiivisuuden ja päällekyyden muodostaja.

Kunnat on karsittava seitsemään suuralueeseen, ja korkeintaan tuo Kepujen 18.

Tapahtuu sulauttaminen.

Nykyiset kunnat jäävät olemaan paikallisvaltuustoina, mutta vähän kuin kyläpäällikköjen kokoontumisina...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Koko veroketkuilu on vastuun pakoilua. On muuten ihan turha sanoa, että kaikkihan suunnittelevat verotustaan. Eivät suunnittele, kun ei kaikilla ole mitä suunnitella. Mahtaa mökin mummo miettiä, että voihan muoviämpäri, kun lukee pääministerin laillisista vakuutuskuorista. Ei se mummo toki tyhmä ole, ja tajuaa aika hyvin asioita. Hoksaa varmasti myös sen, kuinka iso pääoma ostaa lakimiehen palveluja, saadakseen veronsa pienemmiksi ja miljoonansa jemmaan.

Se rapauttaa Suomen ja kertoo päättäjien moraalista. Tuohon päättäjien moraalin ei edes kunnon kollikissan moraalia voi verrata.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Se sama mökin mummo on voinut tilata muoviämpärinsä suoraan kiinalaisesta verkkokaupasta koska meillä verotus on nostanut niidenkin hintoja kalliimmaksi kuin muualla. Tai sitten jättää ämpärinsä kokonaan ostamatta.

Ensin pitäisi määrittää mitä kaikkea pitää sisällään termit 'verojen välttely', 'verosuunnittelu' ja 'veronkierto'.

Vasta sen jälkeen alkaa miettiä kannattaako kaikki noiden termien alle mahtuvat asiat kieltää. Ja keitä kaikkia sen pitäisi koskea. Ja millä keinoin tavoitteisiin päästään.

Jos kielletään ihan kaikki niin sitten rajat ovat kiinni. Nimenomaan meiltä suomalaisilta.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Tuota ei juuri sen paremmin voi sanoa kuin sinä teit, Jouko.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Totta Tomi,

"Ensin pitäisi määrittää mitä kaikkea pitää sisällään termit 'verojen välttely', 'verosuunnittelu' ja 'veronkierto'."

Suomen ongelma on se ettei voi puhua veroraamatusta, vaan kirjastosta veroraamattuja!

Yksi yhden perään, toinen toisen jälkeen, kuka kutakin fiksumpi aina edellistä byroa parsmmaksi pistellen...
On veropykälistö kasvanut niin tolkuttoman järjettömiin mittoihin ettei kukaan taida edes tietää miten iso se on.

Sen paperille painamiseen tarvittaisiin yksi Valkeakoski lisää.

Siinä on tuhansille verobyrokraateille hommia...
Vai onko niitä peräti kymmeniä tuhansia?

No, joka tapauksessa aloittaisin verouudistuksen siitä, että koko vanha paska heitetään tunkiolle!

Sen jälkeet juotetaan pää täyteen kaikille verobyroille, ja pannaan ne unohtamaan kaiken sen mistä eivät ennenkään tienneet kysyttäessä mitään.

Ja sitten...
Ei kysytä niiltä mitään, vaan pannaan uudet ukot ja typyt asialle, jotta varmasti menee uusiksi koko asia.

Eikä haittaa yhtään vaikka unohtavat miljoona vanhaa pykälää ihan tykkänään.

Sillä se viidakko alkaa pelastua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Oikeudenmukaisimmalta tuntuvaan ratkaisuun päästään jos samaan perheeseen kuuluvilla jäsenillä on samat säännöt. Ei niin että yksi pääsee helpommalla kuin toinen.

Uskon että jollain aikataululla osa eurooppalaisesta verotuksesta harmonisoituu; unionitasolla on myös enemmän lihaksia käydä laittoman (huom) toiminnan mahdollistavien veroparatiisien kimppuun. Ihan nopeasti se ei käy.
Tämän kaltaiset paljastukset taatusti nopeuttavat prosessia.

Jos taas pilipalisoidaan pelkästään miettimällä mitä kaikkea meiltä suomalaisilta voi kieltää niin samat nurinat ja ongelmat meillä jatkuvat tulevaisuudessakin.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Hyvin sanottu Raimo,

"Jos sinulla on paremmat munat, niin käyppäs kertomassa hallitukselle, jos sinulla on kerran ratkaisu ongelmiin, niin saadaan Suomi nousuun."

Sipilä lähti vesiliirtoon heti alusta kun ei älyä kysyä keneltäkään mitään. Hoosaa vaan itse ja vatuloi oman päänsä mukaan.

Sen jälkeen kaveri on yrittänyt saada kärryn hallintaan puolelta toiselle paiskoen kuin juoppo juoppokuski.

Ei ole rallimies, kun ei ymmärrä jarruttaa!

Ei Suomi ole mikään pikkupulju jossa voi yksinvaltiaana sortaa työntekijöiden oikeuksia.

Se on jättimäinen tiimi, jossa on otettava huomioon lukematon määrä asioita eikä vain huseerattava. Tai kuten Sipilä itse oman toimintansa ilmaisee "vatuloitava".

Vain itse Vatuli tietää mitä vatuli tarkoittaa.
Siihen se kiteytyy koko vatulin tiimityö.

"Niin, ei siitä mitään tule."

Uskon että jos tuo ketään edes kuuntelisi, ei juuri enää ole kertojia tarjolla, kaikkien fiksumpien jo ymmärrettyä ettei se älyä kuunnella kuitenkaan.

Sipilän suhteen Toivo meni jo.
Se livahti kelkasta jo ekalla viikolla...

Sipilä hulkasi koko neljä vuotta parissa viikossa.
Nyt vaan odotellaan että kaatuuko, ja milloin kaatuu.
Ja jos ei kaadu, niin kauhulla jokainen odottaa että miten pahaa jälkeä tuo ehti tehdä.

Ei hyvin ole Suomineidolla pullat uunissa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Voi sitä surkeuden määrää..........ei ole helppoa

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Toivottavasti saavat jotain aikaan!

Arvatenkin aika vähän jos juuri mitään.
Myös EU:n ongelma on byrokratia ja kankeus.

Se pyörä pyörii vuosi vuodelta hitaammin...
Ongelma joka on perussyy kaikkiin ongelmiin.

Sitäkään vaan ei tajuta, ja jos joku tajuaakin, ei ne jotka koneistossa rattaina pyörivät.
Kaikki aina vaan pelkäävät oman pallinsa puolesta, ja se estää että kukaan on valmis yhtään mihinkään.

Omalta kantilta parasta ja turvallisinta on se ettei mikään vaan millään lailla muuttuisi!

Jos jotain uutta niin tehdään uusi osasto ja palkataan sinne uutta väkeä, muttei anneta niille oikeuksia yhtään mihinkään. Turvataan oma selusta.

Niin systeemi vaan kasvaa entisestään, ja rappeutuu.
Lisääntyvä byrokratia on aina rappeutumista, ei koskaan kehitystä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Viimeisten tietojen mukaan Islannin pääministeri ei olekaan eronnut, vaan luovuttanut tehtävän tilapäisesti toiselle ministerille. Jos samaa halutaan Suomessa, niin se vastaisi sitä, että Sipilä luovuttaisi tehtävänsä joksikin aikaa Stubbille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä on jotenkin huvittavia nämä ainaiset pääministeri/hallitushaukut.

Jos olisi aikakone, ja mentäisiin tästä vaikka 5 vuotta eteenpäin, samat tarinat varmaan täälläkin jatkuvat, saatanan pääministeri Rinne, mitään ei saa aikaiseksi, tyhmiä päätöksiä, huonoin hallitus koskaan jne.....

Ai niin, eihän tässä aikakonetta tarvita, viime hallitushan oli täälläkin sylkykuppina, huonoin hallitus oli monen mielestä, eikä ikinä enää tällaista touhua.

Lyhyt on ihmisen muisti, kun nythän Rinne ja muut oppositiopuolueet tuntuvat vapahtajilta.

Kaipa täälläkin samat naamat haukkuvat kaikkea liikkuvaa, heti kun ensimmäiset uuden hallituksen päätökset on tehty.

Ai niin hiukan taitaa osan kommentointi olla vaisumpaa, jos persut eivät ole hallituksessa, mihinkähän kummaan sitten vihansa kohdistaisi. :)

Toimituksen poiminnat