Reformaattori Yhteiskuntakriittinen radikaali rakentaja - Internationalistinen humanisekonoomi

150 Miljardin Traktorishow!?

ARVO 150 MILJARDIA!!!???

Suomessa on noin 60.000 viljelijää ja yli 150.000 traktoria.

Uusia, Komeita, Kalliita...
Köyhillä Viljelijäparoilla...

Traktori-pröystäilyn ARVO NOIN  
150.000.000.000...

150 Miljardia!!

Mihin on Suomen kansan varat ja verot kadonneet???!!

"Helsingin keskustassa jättimäinen traktorimarssi.

Eri puolilla Suomea järjestetään tänään traktorimarsseja maatilojen ahdingon takia."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031121250910_uu.shtml

https://www.facebook.com/EuroopanSuomalainen/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nyt kannattaisi muuten kerrata aritmetiikan alkeet. Laskutaitosi on lähinnä Vasemmistoliiton tasoa. Voisit ottaa tunteja lapsiltasi. Ala-asteen taidoilla näistä suoriudutaan keskinkertaisella äö määrällä.

Tuli heti mieleen vasuri-klassikko. Annika Lapintie päätteli eduskunnassa puheenvuorossaan, että mikäli kaikki Itämeren yhdeksän ympärysvaltiota onnistuisivat vähentämään päästöjään neljä prosenttia, koko potti olisi peräti 36 prosenttia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1
Kuinka ollakaan minullakin on vasuritarina. Kulmakoulussa Rafu kertoi matikantunnilla Hertta Kuusisen sanoneen Eduskunnan puhujapöntössä, että työmiehen palkka oli laskenut 200 %.

---

Perähikiällä oli puron yli rakennettu silta.
Painorajoitukseksi liikennemerkkiin oli merkitty 2000 tn

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jorma Moll

Rafu Laureman muistan hyvin. Erikoisesti siitä, että sen sprigi oli aina koululiidusta valkoinen. Oli kuin kalkkilaivan kapteeni. Hajamielinen kiltti mies. Sen matikan opetuksesta on ollut paljon hyötyä. Heti ensi lukemalla hiffasin blogistin olevan täysin pihalla.

Tsiikaas tätä.

http://kulmakoulu.com/Opettajat1963.htm

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #28

#28

Kivoja kuvia tuolla linkissä. Muistan heidät lähes kaikki. Oskun tapasin muutama vuosi sitten. Persoonallisuuksia jokainen, maisteri Maj Schultzista alkaen

Nii..... ja Rafu käytti villasukkia pikkukenkien kanssa. Mä muista sen siitä kun teimme sukista laulun penkkareihin.
Lämpimiä muistoja tulee mieleen. Kerro Hannulle terveiesiä.

(Meni vähän aiheesta sivuun, ehkä blogisti hyväksyy)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomessa myydään suunnilleen 6 000 traktoria vuodessa. Väite 150 000 uudesta, komeasta ja kalliista traktorista, joiden keskihinta on 1 mijoona euroa/kpl on, kohteliaasti sanottuna, absurdi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei niitä varmaan edes rekisteröidä kuin noin 2000, koska "traktoreiksi" on rekisteröintitilastossa luokiteltu paljon muitakin, kuin perinteisesti traktoriksi miellettyjä laitteita.

Käyttäjän JanneIsopahkala kuva
Janne Isopahkala

Herra vapaataiteilijan luvut ovat aika lailla hakusessa. Laskutaito taitaa olla samaa luokkaa kuin yleensäkin kulttuuripuolen porukalla. Vai elätkö sellaisessa rinnakkaistodellisuudessa jossa matematiikkakin toimii toisella tavalla kuin täällä maan päällä.

Ja se on työkalu se traktori. Taitaa olla vieras sana herra elämäntailteilijalle. Ilman työkaluja kun ei saa aikaiseksi muutakuin ajatuksia. Ajatus ei täytä vatsaa, ainakaan kovin kauan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos Senaatintorilla on 300 traktoria niin eikös siitä tule 300 miljardia? Ei ole mitään syytä kitsastella arviossa silloin, kun otsikoita tehdään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Taiteilijalta hieman surkeata ajattelu- ja laskutaitoa, sanoisin. Suomessa uuden Valtra-traktorin keskihinta kaikkine varusteineen on noin 80 000 euroa. Kalliimpia kyllä löytyy, mutta myös halvempia. Kyse on siis keskihinnasta.

Tehdäänpä yhdessä: 300 x 80 000 = 24 000 000 euroa eli 24 miljoonaa (senaatintorin traktorikanta oli melko uutta).

Sillä rahalla moni äänekoskelainen/suolahtelainen ay-metallimies sai vuorostaan työtä..Näinhän se menee.

Suuri osa Suomen rekisteröidyistä traktoreista on vanhempaa mallia (1940-2000-lukulaisia) ja edelleen käytössä. Niiden keskihinta ei ole missään tapauksessa niin korkeata; todennäköisesti 100 - 10 000 euron välillä. Nettikone.com paljastaa niiden hinnat.

Timo Tuovinen

Ei nykyjään kukaan tee töitä vanhoilla vehkeillä. Kyllä joka alan ammattilaisella on uudet, upeat, kalliit työkalut, jotta voi tehdä työn tehokkaasti. Kenelläkään ei ole varaa viettää aikaa työkalujaan korjaamassa ja vanhoista parsimassa jotain sellaista räpsyä, joka hajoo seuraavalla tunnilla.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ajelen International -traktorilla vuosimallia 1976.
Sopii kyllä kadehtia ihan vapaasti.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minulla on vuorostani lähes päivittäisessä käytössä Belarus (MTZ-50), joka on vuosimallia 1970. Sitäkin saa kadehtia samalla vapaudella.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #19

Ihan jyry peli.
Minun traktorini täyttää tänä keväänä 40 vuotta ja mittarissa on noin 4500 tuntia. Vasta kunnon sisäänajo tehty.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Mulla on David Brown, vm -62. Täälläpäin sitä värkkiä kutsutaan Taavetiksi. Miten monta Taavettia tarvitaan että Herra Taiteilijan laskuoppi antaisi todenmukaisen lopputuloksen? Jos Herra Taiteilija tähän osaa vastata niin saavutus kumoaisi suhteellisuusteorian.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Mulla on David Brown, vm -62. Täälläpäin sitä värkkiä kutsutaan Taavetiksi. Miten monta Taavettia tarvitaan että Herra Taiteilijan laskuoppi antaisi todenmukaisen lopputuloksen? Jos Herra Taiteilija tähän osaa vastata niin saavutus kumoaisi suhteellisuusteorian.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

Miten monta Taavettia tarvitaan että yksi niistä rohkenee kirjoittamaan "Aritmetiikan oppikirjan 2.0" julkiselle forumille?

Timo Tuovinen

No enpä kyllä ole kellekkään minkäänlaisesta traktorista kateellinen. Oon niitä sen verran ajellu, että sapettas jos nyt työkseen joutus ajelee.
Eikä se jos jollain on uus kone, niin hyvähän että yrittää.
Harrasteluahan noiden vanhojen romujen parsiminen on, mut kaipa se maataloudes joutuu romuillakin pärjää jonnin verran.
No kait ostasin jonkin pikku traktorin, jos hinta ois kohillaan, mut kalliita ovat, niin pelkkään pihan linkoomiseen ei kannata.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos Suomessa rekisteröidään vajaat 4000 traktoria vuodessa (luku vuodelta 2011) ja n. 20 % menee muuhun kuin maatalouskäyttöön, niin taitaa vaihtoväli noille jäljelle jääville koneille 60 000:lla maanviljelijällä olla peräti parikymmentä vuotta, noin yksinkertaisesti laskettuna. Tai aika yksinkertaista laskutapaa blogistin tapauksessa tietysti tulee käyttääkin. 150 miljardia...Kansallisvarallisuus (=kansakunnan kaikkien talousyksiköiden nettovarallisuuden rahassa mitattu arvo tiettynä ajankohtana) Suomessa oli vuonna 2010 laskettuna noin 775 miljardia. Traktorit muodostivat yhden viidenneksen (kirjoitan kirjaimilla, niin että blogisti kykenee seuraamaan, kirjoitan myös hitaammin kuin tavallisesti, jos se auttaa myös lukemisen ymmärtämisessä) kansallisvarallisuudesta?

Varallisuus sinänsä on porvarillista hapatusta, johon taiteen suurissa ja avarissa sfääreissä liikkuva vapaa sielu ei suurta ajatustaan kohdista. Sen joudumme tekemään me, joiden aatokset eivät lennä yhtä korkealla ja vapaina.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nykyään traktoreiksi rekisteröidään mönkijät, ruohonleikkurit, kiinteistönhuoltoajoneuvot, kurottimet, pienkuormaimet jne...
Joku 2000 kpl voisi olla realistinen maksimitaso oikeiden traktorien vuosimyynnistä normaalina vuonna.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kiitos tarkennuksesta! Kannattaa kirjoittaa luvutkin kirjaimin ja tavallista hitaammin, että ehtii lukemaan ja ymmärtämään...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Sanattomaksi vetää tällaiset aivopierut.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

J Ahonen on selvää ministeriministeriainesta `ala Stubb.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tää nyt on tätä ihanaa vaihtoehtomediaa, hei perusta nettilehti!

Yleltä ihan traktoriuutinenkin
http://yle.fi/uutiset/traktorit_kasvavat_myyntimaa...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Neljä suosituinta traktorimallia n. 1700 rekisteröintiä. Mitä "merkkiä" mahtavatkaan olla ne 4300 muuta vuosittain rekisteröityä...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ehkä
Aeon,Artic Cat,Bashan,Bombardier,Can-Am,CFMoto,Comanche,CPI,Derbi,Dinli,E-ton,Falmek,Fox,Gas Gas,Hawai,Honda,Husqvarna,Hyosung,John Deere,kasea,Kawasaki,Kazuma,Keeway,Kymco,Laverda,Linhai,Long-chang,Malaguti,Masai,NFM,Odes,Panther,Polaris,Pro-off,Qingqi,Rally USA,Roxon,Sachs,Sendai,Shineray,SMC,Suzuki,SYM,TGB,Trapper,Whiss,Yamaha
ja muut mönkijä sekä ruohonleikkurimerkit ym.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Suosituin oli valtra noin 900, toisena john deere yli 300, hieman vähemmän new holland, eli jos deere oli yli 300 ja new holland hieman vähemmän voi new hollandille lätkäistä varmaan se 300 myös. Neljäs massey fergyson 170. Yhteensä 1670. Kaikki rekisteröidyt oli siis yhteensä 6650. Eli lopuille jää 5000 rekisteröintiä vuodessa. Jos yhtäkään merkkiä ei siis yli 170 kappaletta ole rekisteröity on niitä oltava 30 eri valmistajaa tai yli. Pikaisesti laskettuna.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Aika säälittävää kirjoittelua arvon herra Ahonen. Missähän maailmoissa elelet?
Terveisin maanviljelijän poika.

Juha Merisaari

Tämä on erinomainen paikka munata itsensä ja kyllä blogisti siinä onnistui erinomaisen hyvin. Visionääri, olisiko vihreä visionääri? Onko opintotuki jäänyt peräti kokonaan käyttämättä vai onko sitä ollut liian vähän?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Maaseudun tulevaisuus 4.5.2015
"Alkuvuoden traktoreiden rekisteröintitilastosta ei voi lukea merkkejä konekaupan elpymisestä.
Huhtikuussa rekisteröitiin 175 traktoria, joka on 39 konetta vähemmän kuin viime vuonna. Neljän kuukauden aikana rekisteriin on saatu yhteensä 762 traktoria. Viime vuonna vastaavaan aikaan oli rekisteröity 970 konetta.

Alkuvuoden rekisteröintimäärät ovat tipahtaneet siis yli 20 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Jos tahti jatkuu samana myös loppuvuoden, viime vuoden kokonaismäärästä eli 2 095 traktorista jäädään kauas. Tasaisen vauhdin taulukolla tipahdetaan alle 1 700 traktoriin."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/traktoreiden-re...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Muistoja lapsuudesta.
Minusta tuntui hienolta kun isälle tuli postia tai kirjeitä. Niissä luki
Maanviljelijä Veijo Tossavainen.
Tämä blogi ja kirjoittajan aiempi kirjoitus puistattaa.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

"Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa"

Häpeätte sitä että kansa joutuu teitä tukemaan ja että elätte toisten teille rahoistaan antamien tukien varassa, ja häpeä paistaa.

Ette vaan voi itsellenne ja ahneudellenne mitään, vaan sen sijaan että kiittäisitte vuosikymmenten avustuksista ja Suomen kansan teille antamasta sosiaalisesta tuesta, hyökkäätte, näyttelette uhria ja köyhää raukkaparkaa, ja vonkaatte lisää.

Ahneutenne kasvaa samaan aikaan kun muu kansa kärsii ja karsii. Masinoitte mittavan koneiston ja marssitte traktoreillanne lisäetujen puolesta, tilanteessa jossa Suomi ja Suomen kansa on pahemmassa kuin pulassa.

Ette jaksa edes kävellä laiskuuttanne vaan pitää traktoreilla marssia.

On teissä oikeamielisiäkin. On paljon niitäkin jotka eivät tukia saa tai eivät ruinaa vaikka saisivatkin. On niitäkin jotka kunnioittavat esi-isienne perintöä ja itsenäistä omillaan yrittämistä, kunniaa ja aitoa rehellistä isännyyttä.

Mutta valitettavasti maataloudesta on tullut tukien lypsykone, ja valtaosa teistä elää sosiaalisen sosiaalituennan varassa. Ja kuten itse sanotte olevanne riippuvaisia siitä ja etette pysty selviytymään omillanne ettekä toimimaan kannattavasti.

Se on säälittävää. Ymmärrän häpeänne.
Mutta en ymmärrä sitä ettette osaa uudistua ja lopettaa tuilla elämistä ettekä loputonta ruikutusta lisätukien ja -etujen saamiseksi.

Eikö teillä todellakaan ole parempaa itsellenne?
Ettei tarvitsisi elää yhteiskunnan ylläpitämänä, vuosikymmenet taaksepäin, ja vuosikymmenet eteenpäin.
Ei sellaisessa toiminnassa ole tulevaisuutta, se ei ole kannattavaa eikä järjellisesti hyväksi.

Toivon teille parempaa tulevaisuutta että kykenisitte uudistumaan, toimimaan kannattavasti ilman sosiaalitukia ja että saisitte takaisin ylpeytenne.

Ei se kunnia siitä takaisin tule että vonkaatte lisää rahallista apua toisilta. Se tulee siitä että arvostatte ja että teillä on syytä arvostaa itseänne.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarno Ahonen

Kulttuurista en maksaisi penniäkään, mutta kun on pakko. Miksi kulttuurin täytyy toimia yhteiskunnan ylläpitämänä. Makskoon ne jotka sitä käyttävät.

Sinä uskot, että maataloustuotannon ylläpitäminen konevoimalla on syy Suomen heikkoon taloudelliseen asemaan. Minun mielestäni se on kulttuuri kaikissa muodoissaan.

Valtion budjetissa on kulttuurin tukemiseen varattu 500 milj € joka vuosi. Lisäksi byrokratiassa toimii satoja virkamiehiä. Pitääkö Lapin perukoilla asuvan eläkeläisen pitää Helsingin Oopperataloa pystyssä ?

500 miljoonalla eurolla saa 10 000 kappaletta kelpo traktoria tuottavaan elintarviketuotantoon joka vuosi. Kymmenessä vuodessa satatuhatta.

Näin laskettuna kulttuurin tukeminen verorahoilla on äärimmäisen kallista ja hyödytöntä verorahojen haaskausta.

Suhteellisuustaju tunnetaan siitä, että se edellyttää jossain määrin erityistä ajattelukykyä, koska siihen liittyvien asioiden hahmottaminen on arkiajattelulle vierasta.

Miltäs tämä vaikuttaa ?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tänään on uusi mielenosoitus Helsingissä. Bussikuljetuksia järjestetään, eivätkö raukat jaksa kävellä?

Aika pitkään pitää ihmisen vielä kehittyä, ennen kuin syöminen muuttuu tarpeettomaksi.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Huvittavaa tämä maaseutumatematiikka täällä. Samaa tasoa kuin julkinen lobbaus ja propagandakin.

Kaikki traktorit hankitaan alkujaan uutena, eli kulunut rahamäärä on uutuusarvo.

Eikä kyse ole suinkaan vain traktoreista vaan järjettömästä määrästä muuta kalustoa, koneita ja laitteita, jotka kaikki seisovat suurimman osan vuotta täysin tarpeettomina ja joista useimpia käytetään vain kerran tai satunnaisesti vuodessa.

6.650 uutta traktoria vuodessa tekee 66.500 uutta traktoria 10:ssä vuodessa ja 332.500 uutta traktoria 50:ssä vuodessa.

Yhteiskunnalle, ja kansalle, kaikkiin näihinkin maksettujen tukien tappio on huikea.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eikö edes hävetä, nukutun yön jälkeenkään?

Väitit ja väität, että uuden traktorin hinta on miljoona euroa. Toivottavasti neljä rakasta lastasi eivät tätä lue. Itse olisin sinun asemassasi poistanut koko blogin, mutta näytät vaan jatkavan...hohoijaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitaa Ahosta harmittaa, kun on tullut munatuksi oikeen viimeisen päälle. Mutta sisu ei anna periksi myöntää, että pieleen meni.

Tuolla aikaisemmin jo osoitettiin, että yli puolet traktoreiksi rekisteröitävistä koneista on muita, kuin maataloustraktoreita. Jos tuo Ahosen 150 miljardia jaetaan luvulla 100, aletaan todennäköisesti olla kiinni suuruusluokaltaan oikeannäköisessä luvussa, joskin sekin luku on vielä vahvasti yläkantissa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Voisitko antaa vähän vihjettä, minkä tyyppinen sanallinen selitys mönkijän, ruohonleikkurin ja Senaatintorilla nähdyn traktorin eroista voisi tulla ymmärretyksi? Traktoreita, siis sellaisia kuin traktorimarssilla oli, rekisteröidään edelleen noin 2000 kappaletta vuodessa, mitä onkin hyvin monin eri tavoin yritetty sinulle selittää.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Jos tuotetta käytetään kerran tai satunnaisesti vuodessa, tekeekö se siitä tarpeettoman?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ahonen, oletko sattumalta kiinnittänyt huomiota siihen, että et ole talvella nähnyt leikkuupuimureita pelloilla? Voisikohan talvi olla syynä, ettei niitä käytetä kuin satunnaisesti.
Kuvastakoon tämä plogistin asennoitumista maataloutta kohtaan.
Minkähän takia tuetaan omillaan toimeentulematonta kulttuuria jota edustat? Paljonko esim oopperatalo maksaa yhteiskunnalle ja moni muu laitos.
Minä yrittäjänä määrään tuotteilleni itse hinnan. Maatilayrittäjille hinnan sanelee suuret keskusliikkeet, niinkuin nytkin on käynyt maidon osalta.
Sen myönnän, että järjestelmässä, niinkuin muissakin asioissa aina on tarkistuksen varaa.
Mutta maataloutta on ylläpidettävä maassamme joka tapauksessa.
Tämä kohtaan 31

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Pahoittelut niille joilla on Vain vanha mutta uskollinen traktori käytössään ja joiden maataloustoiminta perustuu siihen. Siis jos kärsitte siitä.

Tiedän useimmiten vanhojen traktorien olevan tosi hyviä ja vahvoja pelejä, joihin voi luottaa silloinkin kun "se uusi kallis paska on korjattavana". Itsellänikin on ollut monia, eikä uusilla olisi aina edes pystynyt samaan silloin kun voimaa on tarvittu.

Eikä vanhojen ylläpitokustannukset ole kuin mitätön murto osa uusien vastaavasta.
Ja ehkä juuri siksi niin moni säästelee sitä "ylpeyttä" turhanpanttina komeilemassa, ja käyttää mielummin vanhaa hyvää.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

". Itsellänikin on ollut monia, eikä uusilla olisi aina edes pystynyt samaan silloin kun voimaa on tarvittu."

Viittaa ihan maanviljelijän puheelta? Ei kai muut ostele kalliita traktoreita?

Lisäksi kuvittelen, että syöt jotakin joka päivä. Olisitko valmis maksamaan ruuastasi vaikkapa 100% kalliimman hinnan? Niin todennäköisesti kävisi, jos tuista luovuttaisi kokonaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valtiovarainministeri A. Stubb ( kok.) toteaa blogissaan eilen perjantaina traktorimarssin aikana:

"Tätäkin kirjoittaessani mielenosoittajien torvet soivat Senaatintorilla. Vaikka huoli valtion velkaantumisesta on yhteinen, niin jokaista yksittäistä säästötoimea vastustetaan rajusti."

Kommentti osoittaa, ettei ministeri ole ollut edes tietoinen syistä, minkä vuoksi maanviljelijät protestoivat.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Pelottavaa tässä on että ihmisillä, jotka luulevat traktorin maksavan miljoona euroa, on äänioikeus. Vieläkö joku ihmettelee miksi väitteet Suomen talouden erinomaisesta tilasta, arabialaisten taksikuskien olemisesta Suomen Uutena Nokiana ja Björn Wahlströmin olevan talousahdinkomme syypää menee täydestä näille ihmisille?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos traktorin keskihinta olisi miljoonan kuten blogisti väittää niin täytyy todeta että "maajussit" olisivat ääliöitä. Traktori vain myytiin, tila pakettiin ja rahoiksi.

Mikä ihmisillä on niin paljon maataloustukia vastaan. Se on niitä harvoja rahavirtoja joilla suomen maksamat EU-maksut edes osittain palautuvat takaisin Suomen kansalaisille ja liike-elämälle takaisin. Yhtä lailla voidaan kyseenalaistaa kirjailijoiden apurahat, tuulivoimatuet, palkkatuet ja kaikki muukin toiminta mitä julkinen valta tukirahoittaa. Oma lukunsa ovat myös pankkituet tai tuki aikoinaan Kreikalle. Olisiko maatoloustukien järkevempi käyttökohde tukea Kreikan yhteiskuntaa?

Äärimmilleen ajateltu on kolme asiaa jotka pitävät valtion hengissä ja "turvallisena". Nämä ovat riittävän vahva armeija joka estää ketään ottamasta valtiota hallintaansa valtion oman yhteiskuntajärjestyksen ulkopuolelta, toinen riittävä energian saatavuus kaikille kansalaisille ja yhtenä tärkeimmistä riittävä veden ja ravinnon saatavuus kaikille. Siellä missä nämä eivät toteudu niin soditaan, nähdään nälkää ja eletään ylikansoitetuissa slummeissa. Oma ruuantuotanto on yhteiskunnalle välttämättömyys selvitä mahdollisista kriiseistä (esim. sota, luonnonmullistus, "energiakauppasota").

Uutta traktoria on turha kadehtia. Se on työväline ja kalustoa. Uuteen kalustoon sidottu pääoma on Suomeen tehtyjä investointeja joiden tarkoitus on tuottaa hyötyä ja aikaansaada työsuoritetta yleensä tuotteiden aikaansaamiseksi. 100.000 Euroa maatalouskalustoon mahdollistaa tuottamaan jotain mutta esim. 100.000 Euroa taiteilijaapurahoina ei yleensä tuota paljon mitään. Mitä nyt vähän paikallisten baarien elämää piristää :)

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Ilkka,

Olet oikeassa siinä kun sanot?

"Miltäs tämä vaikuttaa ?"

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Ja edelleen...

Olet myös oikeassa siinä että kulttuurin tukien väärinkäyttö ja siihen liittyvä byrokratia, sekä koko läpimädän järjestelmän sisällä korruptio...
Se homma haisee pahemman kerran!

On myös niin ettei maakuntiin ja kirjastojen kaatopaikka-automaatioon pidä tunkea satoja miljoonia. Kirjamuseoita ei tarvita läheskään joka kunnassa. Järjestelmä pitää järkevöittää.

Mutta on kuitenkin niin ettei kulttuurin tukeminen ole läheskään niin lahoa kuin maatalouden, ei niin mätä, eikä etenkään aivottoman kallis.

Pääosaa rahoista ei myöskään makseta sosiaalitukina yksityisiltä ihmisiltä toisille yksityisille vain tietyn ahneudelta rajattoman tukielinkeinon lihottamiseksi.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Maajussin Laskuopista sen verran...

Aivan kuten on opetettu...

Nollat eivät ole relevantteja...

2 tuntia keskimääräistä työaikaa...
No, pannaa tost vaik 20, kyl se sen verran tekee.

20 tuntia viikkotyöaikaa...
Joo, se tekköö 120. Kyl se vaa nii o.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Ja siinä ootte oikeassa ettei Subbin olisi pitänyt puhua sillä lailla...

"torvet soivat Senaatintorilla"

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Saamani käityksen mukaan ensimmäiseksi karsitaan tukia siitä ettei Suomessa tietenkään voida maksaa niin paljon enemmän tukia kuin muissa EU-maissa.

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Tämä on oma ihan oma juttuni...

Nykyisin maataloustuista valtaosa valuu hyvävelijärjestelmän kautta suurtuki-tiloille, enimmäkseen mm. Pohjanmaalle.

Eikä niille jotka tukia oikeasti tarvitsevat.

Maataloustuet ovat sosiaalinen tukimuoto, ja se tulee maksaa ensisijaisesti pientilallisille, kaikkine maaseudun ylläpito- ja elinkelpoisuusperiaatteineen.

Samalla kun kokonaismääräiset tuet voidaan puolittaa, niitä voidaan myös korottaa tuntuvastikin eniten tarvitseville.
Ja niitä voidaan maksaa paljon entistä laajemmalle tuettujen määrälle.

Ja maataloustukien kattorajaksi asetetaan 50.000 euroa. Tämän yli ei makseta kuin erityistapauksissa.

Pääosin koko nykyinen järjestelmä lakkautetaan, ja tilalle luodaan uusi.

Byrokratia puretaan ja byrokraatit luonnollisesti irtisanotaan. Heitä voidaan työllistää maatalouslomittajiksi, joista on pulaa, ja siitä maksetaan heille perusturvan määrä.

Näin koko järjestelmä järkevöityy, ja rahaa vaputuu byrokratiasta merkittäviä määriä järkevään käyttöön.

Nykyinen tukiviidakko, aivan poskettoman aivottoman päättömän typerä, lista erilaisia tukimuotoja syynäyksineen ja kyyläyksineen...

POISTUU SIIS KOKONAAN!

Toimituksen poiminnat